Algéria Nagykörút

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 222704
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Algéria
Város: Algír, Ghardaia, Timgad, Constantine, Annaba, Setif

Szállás / program részletes leírása



Végtelen homokdűnék, csodaszép tengeröblök, az Atlasz hegység fenséges csúcsai

Tervezett program:
1. nap: Budapest – Algír
Elutazás Budapestről Algír városába. Érkezést követően transzfer a szállodába. Vacsora, szállás Algírban.



2. nap: Algír – Tipaza – Cherchell – Algír
Reggeli után felkeressük a csodálatos tengerparti Tipaza romvárosát, majd folytatjuk utunkat Cherchell-be, ahol megtekintjük a Régészeti Múzeum római kori gyűjteményét és az egykori birodalom megmaradt romjait. Visszafelé felkeressük a Juba II egykori mauritániai királyi mauzóleumát (Szeléné királynő sírjával). Visszaérkezés Algírba. Vacsora és szállás Algírban.



3. nap: Algír – Kasbah – Ghardaia
Reggeli, majd városnézés: Algír óvárosában, a Kasbah-ban, a tengerpartig ereszkedő Száhel-dombok oldalán terül el, és az UNESCO Világörökségek része. A Kasbah szűk, kanyargós utcácskák és festői házak alkotta útvesztő, két részre oszlik: a dombot koronázó felsőváros és a magaslat lábánál, a tengerparton elterülő alsóvárosra. Megtekintjük a város legrégebben épült templomát, a Szent Fülöp Székesegyházat, a mai Ketchaoua Mecsetet, majd felmegyünk a csodálatos kilátást nyújtó, neobizánci stílusban épült katolikus Notre-Dame d’Afrique székesegyházhoz. Következő megállónk az algériai függetlenségi háború hőseinek állított Mártírok emlékműve. Transzfer a repülőtérre és elrepülés Ghardaia-ba. Vacsora, szállás Ghardaia-ban.



4. nap: Ghardaia – M’Zab völgy – El Oued
Reggelit követően megcsodálhatjuk a város nevezetességeit: megtekintjük a M’Zab Belvederét, a régi korokat idéző Beni Isguent és a csábító zöldség-, gyümölcs-, szőnyegpiacot is. Utazás El Oued városába. A Szahara homokbuckás területein (Eastern Erg) keresztül vezető utunk során láthatjuk Ouargla egyetemének modern kampuszait és a Touggourtot. Touggourt valamikor egy önálló királyság székhelye, a Ben Djellab-dinasztia birodalmának fővárosa volt. A hatalmas és gazdag királyok palotáinak, kriptáinak maradványai ma is láthatóak az oázisvárosban. Érkezés El Ouedbe az esti órákban. Vacsora, szállás El Ouedben.



5. nap: El Oued – Biskra
Reggeli után rövid városnézés az ezerkupolás városban. Elnevezése onnan származik, hogy minden egyes lakóházát kupolaszerű tetővel fedtek be. Sidi Salem mecsetjének tornyából különösen szép látványt nyújt a vörösessárga homokbuckák övezte kis város. Továbbutazás Biskrába. Vacsora, szállás Biskrában.


6. nap: Biskra – Batna
Reggelit követően panoráma túrára indulunk. Biskra egy festői oázis, amely megtöri a végtelen homoksivatagot gyönyörű épületekkel és hatalmas datolyapálma ültetvényekkel. Megtekintjük a régi épületeket, kerteket, a vasútállomást és a helyi piacot. Délután továbbutazunk Batnába. Útközben a Rhoufi kanyon lélegzetelállító szépsége tárul szemünk elé. A völgyből kicsiny falvak tűnnek ki, melyeket a környező hegyvonulatok masszív falai fognak közre. A természeti erők és az erózió egy mély folyóvölgyet alakított ki, de a folyó a száraz évszakban nem látható a felszínen. Azonban a felszín alatt található víznek köszönhetően egy gyönyörű pálmaliget töri meg a sziklák kopárságát. 1902-ben a Transatlantique szállodalánc egy a sziklafalba vájt, tizennégy szobás hotel emeltetett ide, melynek ma már csak a romjai láthatóak, egykor azonban virágzó szálloda volt, még a híres francia színész, Louis de Funes is megszállt itt. A környék lakossága egészen a közelmúltig szintén a kanyon falába vájt házakban lakott. Vacsora, szállás Batnában.



7. nap: Batna – Timgad – Lambesis – Guelma – Constantine
Reggeli után utazás Timgad-ba, mely a hálós szerkezetű római kori városok különlegesen szép, észak-afrikai példája. Jelentős épületei a diadalívek, színház, könyvtár, és termálfürdők. A kiterjedt romterületet helyenként „észak-afrikai Pompeji”-ként is emlegetik. Meglátogatjuk Lambesis diadalívének romjait. Utunkat a hegyek között fekvő Constantine felé folytatjuk, de előtte felkeressük Hammam Meskhoutinine thermál forrását, ahol a forró gyógyvíz érdekes sóformációt alakított ki és az ősi Calamát, vagyis a mai Guelma igen jó állapotban lévő római kori színházát. Vacsora, szállás Constantine-ban.



8. nap: Constantine – Annaba
Reggeli után Constantine városát fedezzük fel, melyet szédítően mély szakadékok szelnek ketté, az ezeket összekötő festői függőhidak és viaduktok lenyűgöző látványt nyújtanak. Constantine-t a „Hídak városának” is szokták nevezni. Sidi Rached, El Kantaradu és Sidi M’Sid a város ikonjai. Továbbutazás Annabába. Annabába érkezést követően gyalogos városnézésre indulunk. A város az ókori Hippona helyén épült, mely már az i.e. XI. században jelentős főníciai kikötőhely volt. Megtekintjük a Hippo Regius fórumot, a Szent Ágoston Bazilikát és a múzeumot. Vacsora, szállás Annabában.



9. nap: Annaba – Djemila – Setif
Reggeli után kirándulás Djemilába, melynek római kori romjai az UNESCO Világörökségek részét képezik. Az egykor itt található római települést, Cuicult, Nerva császár idején alapították, a ma itt található romok egy rendkívüli civilizációról tanúskodnak. Ez az egyik legszebben megmaradt római kori maradvány-együttes. Jól kivehető a város oszlopsorral övezett főútja, az egykori fórum, a kapitolium, a bazilika, a piac, a templomok, a régi fürdő, a diadalív és a színház. A látogatás végeztével utazás Setifbe. Vacsora, szállás Setifben.



10. nap: Setif – Algír
Reggeli után visszautazás Algírba, ahol felkeressük a csodás fikuszfákkal és bámulatos liánokkal tarkított és a világ egyik legszebb Le Jardin d´Essai du Hamma botanikus kertet. A kellemes séta után szabadidő Algír belvárosában, vásárlási lehetőség, a csodaszép fehér város egyéni felfedezése. Vacsora, szállás Algírban.



11. nap: Algír – Budapest
Reggelit követően transzfer a repülőtérre, elrepülés Budapestre. Érkezés menetrendtől függően Budapestre.



Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
- Algír óvárosa

- M´zab völgye

- Timgad római kori romjai

- Djemila

- Tipaza romvárosa



A változtatás jogát fenntartjuk!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek és reptéri illetékek üzemanyagfelárral (nemzetközi és belső)

- BBP biztosítás

- közlekedés külön busszal, belső repülőjárattal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

Helyben fizetendő:

    Helyszínen fizetendő költségek:

    Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 160 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

    A 160 EURa belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

    Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/fő

     
    Töltődik a foglalási lap


    Keresés
    8 852 utazás 340 705 indulási időpontja között.


    Recommendation Engine, Recommendation System




    © Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak