Isztambultól Kappadókiáig

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 66563
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Törökország
Város: Ankara, Antalya, Aspendos, Ephesos, Isztambul, Izmir, Konya, Kusadasi, Pamukkale, Pergamon

Szállás / program részletes leírása



Az út áttekintése
·  Bp – Isztambul és Ankara - Bp útvonalon repülővel
·  A 3 legnagyobb város megtekintése
·  Pamukkale különleges mészkőmedencéi
·  Kappadókia természeti képződményei

"Isztambul gazdag múltja, a mecsetek és bazárok, a Boszporuszon átívelő hidak látványa páratlan élményt nyújtanak. Az utazást Pamukkale hófehér mészkőteraszai teszik igazán felejthetetlenné."

~ PROGRAM ~

1. NAP : BUDAPEST – ISZTAMBUL

A reggeli órákban indulás Isztambulba a Turkish Airlines járatá­val. Érkezés a kora délutáni órákban, majd belvárosi szállodánk elfoglalása. Ezt követően kezdjük isztambuli városnézésünket, mely során népszerű látnivalókat tekintünk meg és elmerülünk a nyüzsgő nagyvárosi utcák forgatagában. Programunk során hajókázni is fogunk az Európát és Ázsiát elválasztó híres Boszporusz-szoroson, miközben csodás keleti palotákat, osz­mán építészeti remekeket, villákat láthatunk. Többek között a Dolmabahce Palotát, az Ortaköy városrészt, a Boszporusz-hidat és a dombra épült óvárost. Este visszatérés a hotelbe (2 éj)., vacsora.

2. NAP: ISZTAMBUL

Reggeli után folytatjuk a hatalmas eurázsiai metropolisz felfede­zését. A keleti építészet, valamint az Oszmán Birodalom lenyű­göző remekeit tekinthetjük meg. A nagyváros gazdag múltja tükröződik minden látnivalójában. Élő történelem és letűnt korok emlékei, melyek az egykori Konstantinápoly, a Bizánci Császárság majd az Oszmán Birodalom fénykorából maradtak ránk. A leg­kiemelkedőbbek egyike a Sultanahmet Mecset, melyet a leg­többen Kék Mecset néven ismernek, 6 minaretjével páratlan látványt nyújt. Szintén világhírű a Topkapi szeráj, mely az egykori török szultánok palotaegyüttese volt. Az Aya Sofia Székesegyház a keresztény világ egyik legnagyobb temploma. Meglátogatjuk az Egyiptomi Fűszerbazárt, ahol az 1001 éjszaka mesés forgata­gába csöppenünk, díszes standokról vásárolhatunk a megan­nyi színes, keleti portékából. Ezután a népszerű Nagy Bazárban is lehet nézelődni, vásárolni, ami az egyik legnagyobb fedett keleti piac a világon. Szállás, vacsora.

3. NAP: BURSA – PERGAMON

Reggel Bursa városába indulunk, amely az ország 4. legnagyobb városa. Idegenvezetőnkkel tekintjük meg a legfontosabb neve­zetességeket. Az Ulu Dzsámi, Bursa legnagyobb mecsete, a korai oszmán építészet kiváló példája. A dzsámi 20 (!) kupolával és két minarettel rendelkezik. Városnézésünk során felkeressük a népszerű Yildirim Bazárt, továbbá látogatást teszünk egy múze­umba is. Bursában híresek a gesztenyéből készült édességek és az iskender kebab. A bevásárló utcán káprázatos aranyboltok között sétálunk. Továbbindulunk Pergamonba, ahol elfoglaljuk aznapi szállásunkat és megvacsorázunk.

4. NAP: PERGAMON – EPHESOS – IZMIR – KUSADASI

Reggeli után Pergamon ősi városában felkeressük a 300 méte­res magasságban épült, lenyűgöző Akropoliszt. Innen Izmirbe, az ország 3. legnagyobb városába utazunk, megcsodáljuk erőd­jét és különleges fekvésű tengeröblét, óvárosát. Következő célállomásunk innen Ephesos romvárosa, amely az ókorban kiemelkedő jelentőséggel bírt. Megtekintjük a méltán világhírű Artemis-templomot, amely az ókori világ 7 csodájának egyike volt. Délután továbbutazva Selcuk-ba érkezünk, ahol látogatást teszünk annál a háznál, amely Szűz Mária lakóhelyeként ismert. Élete utolsó éveit töltötte itt. Rengeteg hívő ellátogat erre a különleges zarándokhelyre lelki feltöltődést keresve. Estére érünk Kusadasiba ahol aznapi szállásunk és vacsoránk lesz.

5. NAP: PAMUKKALE – HIERAPOLISZ – ANTALYA

A mai nap látványosságai a gyógyturizmusáról híres Pamukkale és Hierapolisz. A „pamukkale” szó jelentése „gyapotvár”, mely a ritka természeti mészkőképződmény küllemét illetően igen találó elnevezés. A földfelszín alól feltörő ásványi anya­gokban gazdag gyógyvíz hófehér mészkőmedencéket hozott létre, később méltán vált Törökország egyik szimbolikus és gyö­nyörű látványosságává. A délutánt az ősi város, Hierapolisz lát­ványosságai közt töltjük. A várost a földrengés Kr. után 17-ben porig rombolta. Pamukkale és Hierapolisz egyaránt UNESCO világörökségi helyszínek. Továbbutazva átkelünk a Taurus-hegység látványos vidékén és estére a Török Riviéra napfényes, nyüzsgő fővárosába, Antalyába érkezünk. Elfoglaljuk szállá­sunkat, majd vacsora.

6. NAP: ANTALYA – DÜDEN – TÖRÖK RIVIÉRA

Reggeli után Antalya felfedezésére indulunk. Mediterrán han­gulatú, festői óvárosa, hatalmas kikötője, hangulatos utcái, keleti tradicionális bazárjai, a török hajók és guletek sokasága mindenkit lenyűgöz. Méltán népszerű tengerpartján végig szál­lodakomplexumok, csodás resortok sorakoznak. A páratlan fek­vésű várost északról és nyugatról magas hegyek veszik körül, délen a Földközi-tenger mossa partjait. Kirándulást teszünk a turisták által kedvelt Düden-vízeséshez is. A délutánt mindenki strandolással, tengerparti pihenéssel vagy vásárlással töltheti. Vacsora a hotelben.

7. NAP: ASPENDOS – KONYA – SULTANHANI KARAVÁNSZERÁJ

Ezen a napon 2 jelentős antik török várost is meglátogatunk. Első utunk Aspendosba vezet, ahol időutazásként az egyik legjobb állapotban fennmaradt híres ókori színházat tekint­jük meg. Ismét a Taurus-hegységet keresztezve jutunk el az Anatóliai-fennsíkra, és Konya-ba érkezünk. A hely kiemelt val­lási jelentőséggel bír, a Táncoló Dervisek Szerzetesrend köz­pontja. A dervisek a hit szerint misztikus kapcsolatban állnak Allahhal, jellegzetes táncuk is erre vezethető vissza. A híres Mevlana vallási múzeumot keressük fel. Ezután továbbindulunk Kappadókia felé, de még útközben megnézzük a Sultanhani karavánszerájt, amely az egyik legjobb állapotban megmaradt ilyen építmény. A Selyemút mentén szolgált a kereskedő kara­vánok pihenőhelyeként. Kappadókiában vacsora és szállás.

8. NAP: KAPPADÓKIA

Reggeli után barangolásra indulunk Kappadókia tündérmesébe illő különleges tájain. Meglátogatjuk a jellegzetes ég felé emel­kedő sziklaformákat, a „tündérkéményeket” és a sziklába vájt barlanglakásokat, a Szerzetesek völgyében. Felkeressük a föld alatti várost, valamint Göremét, ahol a különleges szabadtéri múzeum sziklába vájt kolostorában és templomaiban gyönyör­ködhetünk. Ezt követően egy ékszerkészítő műhelybe látoga­tunk, ahol megismerhetjük a helyi ékszerkészítés művészetét és természetesen vásárolhatunk is. Este fakultatív „Török est” egy barlang rendezvényteremben, ahol a gazdag helyi folklórt és hastáncot bemutató keleti hangulatú műsor várja a látogatókat. Program ára: 25 €. Szállás és vacsora.

9. NAP: ANKARA

Reggel után elindulunk Ankarába, mely 1923-ban lett Törökország fővárosa. A 4 órás utazás után városnézéssel kezdjük programun­kat. Látogatásunk kihagyhatatlan pontja az Anitkabir lesz. A nagy területen fekvő komplexum központi eleme a Mauzóleum, mely­ben Mustafa Kemal Atatürk, a török függetlenségi háború vezér­alakja, a Török Köztársaság alapítója és egyben első elnöke nyugszik. Délután fakultatív program keretében egy tradicionális törökfürdőbe látogathat el, aki szeretne, és kipróbálhatja a világ­hírű keleti hammam masszázskezelést. Fakultatív program ára: 30 €. Szállásunk és vacsoránk Ankarában lesz.

10. NAP: ANKARA – BUDAPEST

Reggeli után folytatjuk Ankara felfedezését. Felkeressük a nép­szerű „Anatóliai Civilizációk” Múzeumot, amely a virágzó ókori művészetek és kézművesség emlékeit mutatja be. A mesés Kelet rengeteg antik kincsét láthatjuk itt. Ezután lesz még egy kis szabadidő és vásárlási lehetőség is a belvárosban, majd búcsút intünk Ázsiának a délután folyamán, transzfer az anka­rai repülőtérre és hazarepülés Budapestre.



Tudnivalók az árról

Az alapár tartalmazza:

- A teljes alapprogramot
- Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
- Félpanziós ellátást
- Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
- A retúr repülőjegy alapárát
- Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
- Egy kézipoggyászt
- Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
- Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
- Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Külön fizetendő:

- foglalási díj
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
- repülőtéri illeték
- transzferek
- egyágyas szoba felára (52.000 Ft)
- útlemondási biztosítás repülőtéri illetékre (2.750 Ft)

Helyszínen fizetendő:

- Topkapi palota: 60 TRY
- ciszternák: 30 TRY
- Anatológiai Civilizációk Múzeuma: 30 TRY
- Göreme szabadtéri múzeum: 45 TRY 
- Ephesos: 60 TRY
- Pamukkale: 60 TRY
- Szűz Mária háza: 25 TRY
- Pergamon Akropolis: 20 TRY
- Dünen-vízesés: 7 TRY
- hajóút: 20 TRY
- Haghia Sophia Museum: 60 TRY
- Bursa Uludag Cable Car: 90 TRY
- Kaymakli föld alatti város: 35 TRY

A belépők ára összesen: 542 TRY + fakultatív program

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Utazás: repülővel
Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás: félpanzió

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak