Nagy török körutazás - üdüléssel

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 155196
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Törökország
Város: Antalya, Isztambul, Ankara

Szállás / program részletes leírása





1. nap:
Budapest – IsztambulElutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal Isztambulba, a Boszporusz metropoliszába. Transzfer a szállodába, majd menetrendtől függően szabadidő. Vacsora és szállás Isztambulban.

2. nap:
IsztambulA mai napon Isztambullal ismerkedünk: Hippodrom tér, Kék Mecset (Sultan Ahmed dzsámi), Ayasofya (1500 éves bizánci ortodox bazilika, ma mecset), a Topkapi szultáni palota és hárem. A városnézést követően szabadidő, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: hajózás a Boszporuszon a világhírű Boszporusz- hídhoz! A tengerről láthatjuk a Topkapi palotát és a dombra épült óvárost. Hajózásunkat követően a Yeni dzsámiba teszünk bepillantást majd a közelben lévő fűszerbazárban illatozzuk meg a friss fűszereket, melyekből vásárolhatunk is.

3. nap:
Ankara és Kappadokia (740 km)Reggeli után elhagyjuk Isztambult és Ankara felé indulunk. Útközben pihenőt tartunk a Sós-tónál. Ankarában az Anatóliai Kultúrák Múzeumába látogatunk. Itt Kis-Ázsia több ezer éves múltjáról tanúskodó hettita, fríg, urartu és egyéb leleteit, tárgyait, ékírásos agyagtábláit lát hatjuk. Továbbutazunk Kappadókiába, ahol 2 éjszakai szállásunk lesz.

4. nap:
Kappadókia mesés tájain (100 km)Egész nap Kappadókia páratlan, mesébe illő tájain barangolunk. Látni fogjuk a göremei templomvölgyet sziklába vájt kolostoraival és templomait csodálatos freskóival. Meglátogatjuk a Zelve-i sziklába vájt barlangvárost, Kappadókia szimbólumát, a tündér kéményeket. Uçhisan erődjéről csodálatos kilátás nyílik Kappadókiára. Eljutunk Derinkuyuba, a lélegzetelállító, föld alatti városba, majd utunk végén Avanosban egy ónix műhelyt látogatunk meg. Fakultatív ajánlataink: hamam-(hagyományos)török fürdő, hőlégballonozás Kappadókia felett, hangulatos török est. Estére visszatérünk szálláshelyünkre.

5. nap:
Az Antalya-i Riviéra és Konya (550 km)Kappadókiából reggeli után a Földközi-tenger legvarázslatosabb részén fekvő Antalya tartományba utazunk. Útközben meglátogatjuk a Sultanhani Karavan szerájt. Konyába utazunk tovább, Mevlánáról és a kerengő dervisekről híres, bibliai eredetű ikoniumba. Ellátogatunk az aspendosi színházba, melyet a világ legjobban megmaradt színházaként tartanak nyílván. Vacsoránk és szállásunk 3 éjszakán át Antalyában lesz.

6. nap:
Antalya és hajóval PhaselisEgész nap szabadon dönthet antalyai programjáról. Fakultatív ajánlatunk: Tartson velünk jachtkirándulásra Antalya legszebb öbleihez! A török Riviéra mentén hajózva (páratlanul mély, azúrkék színű tenger) kikötünk a Három-sziget kalóz-öblöknél, láthatjuk Phaselis antik város romjait, ahol Nagy Sándor is töltötte a téli hónapokat. Fürdési lehetőség, ebéd a hajón.

7. nap:
Perge és a Düdeni-vízesés. Antalya óvárosaEzt a napot is kihasználhatja napozásra, de dönthet másképpen is! Fakultatív ajánlatunk: Autó busszal Pergébe indulunk félnapos kirándulásra. Perge az antik Pamphilia leggazdagabb városa. Meg tekintjük a felső és az alsó Düdeni vízeséseket. Visszafelé sétálunk az antalyai óvárosban, a Hadriánus kaputól a kikötőig. Antalyába visszatérve városnézéssel folytatódik fakultatív programunk, majd szál lásunkra térünk vissza.

8. nap:
Pamukkale és Hierapolis: a természet csodái (430 km)Reggel Pamukkale-ba indulunk, a gyógyvízzel töltött teraszos mészkő medencékhez, a természet csodájához, majd Hierapolist, az ókori világ legfontosabb romjait tekintjük meg. (Temetkezési hely páratlan nekropoliszával, Anatólia egyik legszebb díszítésű színházával.) Sétálhat a gipszből és mészkőből kialakult travertin teraszokon, ha időnk engedi, fürödhet a több ezeréves szódafürdőben. Fürdés után továbbutazunk, szálláshelyünk 2 éjszakán át Kusadasiban lesz.

9. nap:
Ephesos (50 km)Reggeli után Ephesosba, az ókori világ legjelentősebb kereskedelmi központja felé vesszük utunkat. Ephesosban többek között láthatjuk az ókori világ hét csodájának egyikét, az Artemis templom maradványait, a házat, ahol Szűz Mária utolsó éveit élte, a Szent János bazilikát, ahol az Evangélium íródott. Ellátogatunk egy bőráruházba (termékbemutató és vásárlási lehetőség). Délutánra visszatérünk Kusadasiba, szabadidő.

10. nap:
Pergamon (380 km)Megreggelizünk, majd a nap folyamán látogatást teszünk a hellenisztikus világ kulturális központjában, Pergamonban. Megtekintjük az Akropoliszt. Szállásunk Ayvalikban vagy Canakkale-ban lesz.1

1. nap:
Trója – Isztambul (350 km)Megreggelizünk, majd a homéroszi antik városba, Trójába látogatunk. Továbbutazva átkelünk a Dardanellákon és Rodostóba utazunk. Felkeressük a Rákóczi házat, majd utunkat Isztambul felé folytatjuk, ahol szállásunk is lesz.1

2. nap:
Isztambul – BudapestReggeli után menetrendtől függően transzfer a repülőtérre, majd haza utazás Budapestre.x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás repülőgéppel
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Repülőtéri illeték
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak