Kis - Ázsia anzix tengerparti pihenéssel

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 210145
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Törökország
Város: Antalya, Side, Konya, Mustafapasa

Szállás / program részletes leírása



Program:

1. nap: Elutazás Antalyába átszállással. Megérkezés után transzfer a szállodába.

2. nap: Reggeli után egésznapos kirándulás: Aspendos ókori városa, az egyik legjobb állapotban megmaradt amfiteátrummal, ókori vízvezeték megtekintése, majd elutazás Manavgatba, útközben a Taurus-hegység fenséges látványában gyönyörködhet. Hajókázás a Manavgat folyón, frissítő a hajón. A vízeséssel tarkított folyó a Taurusz-hegyről ered és a tengerbe torkollik. Megállás és szabadidő a folyó homokos parti szakaszán, strandolás és ebéd, majd visszautazás Antalyába autóbusszal. Vacsora és szállás.

3. nap: Reggeli után kezdődik a csodálatos Kappadókia utazás. Első megálló Konya városa, ami a kerengő dervisek és Mevlana költő-teológus hazája. Városnézés Konyában, ebéd és továbbutazás Kappadókiába, vacsora és szállás.

4. nap: Reggeli, majd Göreme megtekintése: a terület 1985 óta a Világörökség része, a nemzeti park `tündérkémény" formációi mesebeli világra, holdbéli tájra hasonlítanak. Itt találhatók Kappadókia sziklatemplomainak nagy része is, melyek közül sok áll a Göreme Nemzeti Park területén. Néhányukban a 9. és 11. század között alkotott freskók láthatók. A szabadtéri múzeum megtekintése az egyik legszebb kilátóval, az `Agac Alti" -val végződik, majd ebéd egy autentikus étteremben, ahol helyi finomságokat kóstolhat meg. Ezután elutazás a `Kard-völgy"-be, mely az egyik legkisebb, de telis-tele látványos sziklaformációkkal. A következő állomás a Pasa Bag völgy - vagy Szerzetes-völgy -, ahol látható, hogy keletkeztek a tündérkémények. A hosszú és élménydús nap után visszautazás a szállodához a Develi-völgy érintésével. Vacsora és szállás Kappadókiában.

5. nap: Reggeli után látogatás egy szőnyegüzletben, ahol a szőnyegszövés illetve az anatóliai szőnyeg készítésének bemutatója. Elutazás a különleges földalatti városba. Kappadókia területén több földalatti város található, melyeket a kora keresztények használtak. Többszintes épületek a föld alatt - akár 7-9 emelet a mélyben-, hihetetlen munkáról és kreativitásról árulkodnak. Cardak földalatti város meglátogatása, majd ebéd egy tradicionális török étteremben. Továbbutazás az egyik legfontosabb idegenforgalmi központba, Mustafapasába. Az egykori Sinasos városban görög kolónia élt és gazdagon díszített házakat hagyott az utókorra. Útközben fotószünet Uc Hisar és Orta Hisar helységekben. Este fakultatív program: Cappadocia night show műsor. Szállás Kappadókiában.

6. nap: Reggeli után visszautazás Antalyába, útközben a Seljuk karavánszeráj meglátogatása, mely a 13. században nagyon fontos állomás volt a karavánok számára. Megállás az Obruk-tónál, kis szabadidő a türkizkék színben pompázó tónál, majd ebéd Konyánál és visszaérkezés a délutáni órákban Antalyába, szállás a tengerpart közeli 5*-os szállodában.

7. nap: Reggeli, városnézés Antalyában látogatással egy kézműves műhelyben, majd elutazás és Perge ókori romjainak meglátogatása. Az egykori nagyváros templomok, színház, paloták maradványait hagyta az utókorra. Ebéd után a Düden vízesés megtekintése, kis szabadidő a parkban. Továbbutazás Kaleici óvárosába, ahol római, bizánzi és seljuk korabeli épületek maradványai láthatók. Szabadidő a hangulatos óvárosban, vásárlási lehetőség. Szállás Antalyaban.

8. nap: Reggeli, transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre a menetrend szerint.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- transzfer,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak